Een goede saus is de sleutel voor lekkere enchilada’s. Deze enchiladasaus heeft een authentieke Mexicaanse smaak en is eenvoudig klaar te maken.
Ingrediënten
4 porties
- 30 g bloem
- 1 el chilipoeder
- 1 tl gemalen komijnzaad
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl oregano
- ¼ tl zout
- ¼ tl kaneel
- 500 ml water
- 1 blokje groentebouillon
- 3 el olijfolie
- 70 g tomatenpuree
- 1 tl wittewijnazijn
Bereiden
15 minuten
minimaal 1 uur
- Meng de bloem en alle kruiden in een kommetje.
- Kook het water en los er de groentebouillon in op.
- Verhit de olijfolie op halfhoog vuur in een kleine kookpan. Test of de olie heet genoeg is door er een klein beetje van de bloem/kruidenmix in te sprenkelen. Wanneer de olie gaat sissen, is het heet genoeg.
- Draai het vuur omlaag en klop de bloem/kruidenmix met een garde door de olie.
- Voeg de tomatenpuree toe in de pan en mix het met de overige ingrediënten.
- Schenk de bouillon in etappes in de pan. Klop net zo lang met de garde tot alle klontjes zijn opgelost.
- Kook de saus een minuut of 5 door. Blijf regelmatig roeren.
- Neem de saus van het vuur en meng de azijn erdoor.
- Laat de enchiladasaus 20 tot 30 minuten afkoelen bij kamertemperatuur.
- Roer de saus nog een keer door, zodat er geen vel op ontstaat. Laat ‘m daarna verder afkoelen in de koelkast. Tijdens het afkoelen zal de saus verder indikken.
Bewaren
Enchiladasaus kan ongeveer 4 dagen afgedekt in de koelkast worden bewaard.
Inspiratiebron: Cookie + Kate