Pico de gallo is de smaak van Mexico. Het wordt overal bij gegeten – in kleine beetjes, want het is sterk spul. Perfect samen met tortillachips.
Ingrediënten
6 porties
- 1 kleine ui
- 1 rode jalapeño
- 2 limoenen
- ½ tl zout
- 400 g romatomaten
- 15 g verse koriander
Bereiden
15 minuten
minimaal 30 minuten
- Snij de ui en jalapeño fijn en doe deze in een mengkom.
- Pers de limoenen en schenk het sap (ongeveer 50 ml) in de kom.
- Voeg het zout toe en meng alles met een lepel.
- Snij de tomaten in kleine blokjes en voeg deze toe.
- Hak de koriander grof en voeg toe.
- Meng alle ingrediënten en proef hoe het smaakt. Voeg in kleine beetjes zout toe als het zuur van de limoenen overheerst.
- Zet de pico de gallo minimaal 30 minuten in de koelkast, zodat de smaken goed intrekken.
Bewaren
Pico de gallo kan 3 tot 4 dagen afgedekt in de koelkast worden bewaard.
Inspiratiebron: Cookie + Kate