Pico de gallo

Pico de gallo is de smaak van Mexico. Het wordt overal bij gegeten – in kleine beetjes, want het is sterk spul. Perfect samen met tortillachips.

pico de gallo

Ingrediënten

6 porties

  • 1 kleine ui
  • 1 rode jalapeño
  • 2 limoenen
  • ½ tl zout
  • 400 g romatomaten
  • 15 g verse koriander

Bereiden

15 minuten
minimaal 30 minuten

  1. Snij de ui en jalapeño fijn en doe deze in een mengkom.
  2. Pers de limoenen en schenk het sap (ongeveer 50 ml) in de kom.
  3. Voeg het zout toe en meng alles met een lepel.
  4. Snij de tomaten in kleine blokjes en voeg deze toe.
  5. Hak de koriander grof en voeg toe.
  6. Meng alle ingrediënten en proef hoe het smaakt. Voeg in kleine beetjes zout toe als het zuur van de limoenen overheerst.
  7. Zet de pico de gallo minimaal 30 minuten in de koelkast, zodat de smaken goed intrekken.

Bewaren

Pico de gallo kan 3 tot 4 dagen afgedekt in de koelkast worden bewaard.

Inspiratiebron: Cookie + Kate

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *