Pindasaus

Zelf pindasaus maken. Dat is er bij mij met de pindasauslepel ingegoten. En die verrukkelijke volle smaak gaat nooit vervelen.

pindasaus

Ingrediënten

4 porties

  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 1 tl laos
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl gemalen komijnzaad
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tomaat (optioneel)
  • 1 el arachideolie
  • 2 tl sambal oelek
  • 2 tl donkere basterdsuiker
  • 3 el ketjap manis
  • 1 tl wittewijnazijn
  • 30 ml kokosmelk
  • 120 g pindakaas
  • 200 ml water

De tomaat is nogal ongebruikelijk in een recept voor pindasaus, maar smaakt verrassend goed. Het recept kan ook uitstekend zonder tomaat. Zelf wissel ik af en gebruik tomaat als dat toevallig in huis is.

Ingrediëntenwijzer: kokosmelk, sambal

Bereiden

20 minuten

  1. Meng de koriander, laos, gemberpoeder en komijn in een kommetje.
  2. Snipper de ui en pers de knoflook. Snij de tomaat in blokjes.
  3. Verhit de olie in een kleine kookpan. Fruit de uien 3 minuten op een laag vuur.
  4. Voeg de knoflook toe en bak ongeveer 1 minuut mee.
  5. Roer de kruidenmix, sambal en basterdsuiker door de uien.
  6. Schenk de ketjap en azijn erbij. Meng alles goed en laat 2 minuten zachtjes pruttelen.
  7. Voeg de tomaat toe en bak ongeveer 2 minuten mee.
  8. Voeg de kokosmelk en vervolgens de pindakaas toe. Roer door tot de pindakaas zacht wordt en een egale substantie vormt met de rest van de ingrediënten.
  9. Doe het water erbij en meng het geheel rustig tot een mooie stevige pindasaus. Voeg eventueel in kleine beetjes extra water toe om de saus iets dunner te maken.

Inspiratiebron: Vegan East

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *