Laat je niet misleiden door de gezond klinkende naam. Bananenbrood is een heerlijke zoete lekkernij. Met veel banaan, dat zeker, maar meer cake dan brood.
Ingrediënten
8 royale plakken
- 115 g ongezouten roomboter
- 150 g donkere basterdsuiker
- 2 eieren
- 80 g yoghurt Griekse stijl
- 1 tl vanille-extract
- 4 bananen
- 250 g bloem
- 1 tl baksoda
- ¼ tl zout
- ½ tl kaneel
- 100 g walnoten
- boter om de cakevorm in de vetten
Ingrediëntenwijzer: baksoda, vanille-extract
Benodigdheden
- cakevorm 25 cm
- mengkom
- mixer
- steelpannetje
- keukenweegschaal
- bakkwast
Bereiden
20 minuten
60 – 65 minuten
- Verwarm de over voor op 180°C. Gebruik bij een heteluchtoven alleen onder- en bovenwarmte. Plaats het rooster onder het midden van de oven.
- Vet de cakevorm met een bakkwast goed in met boter.
- Smelt de roomboter in een steelpannetje op een laag vuur.
- Mix de gesmolten boter met de basterdsuiker in een mengkom.
- Voeg de eieren toe en mix tot een gladde substantie.
- Meng de yoghurt en het vanille-extract door het beslag.
- Pel de bananen en prak ze met een stevige vork.
- Mix de geprakte bananen goed door het beslag. Het hoeft geen glad beslag te worden, er mogen klontjes banaan in zitten.
- Voeg bloem, baksoda, zout en kaneel toe en meng door het beslag. Dit kan naar keuze met de mixer of met een pollepel.
- Hak of breek de walnoten in grove stukken en schep door het beslag.
- Giet het beslag in de cakevorm en bak het bananenbrood 60 tot 65 minuten in de oven.
Tips
- Bij bakken in een heteluchtoven wordt de cakekorst minder krokant. Gebruik daarom de ovenstand met alleen onder- en bovenwarmte.
- Bak de cake laag in de oven. Zo wordt de onderkant van de cake goed droog en de bovenkant niet te donker.
Inspiratiebron: Sally’s baking addiction
Wat leuk Jeroen!
Dit inspireert..