Bananenbrood

Laat je niet misleiden door de gezond klinkende naam. Bananenbrood is een heerlijke zoete lekkernij. Met veel banaan, dat zeker, maar meer cake dan brood.

bananenbrood

Ingrediënten

8 royale plakken

  • 115 g ongezouten roomboter
  • 150 g donkere basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 80 g yoghurt Griekse stijl
  • 1 tl vanille-extract
  • 4 bananen
  • 250 g bloem
  • 1 tl baksoda
  • ¼ tl zout
  • ½ tl kaneel
  • 100 g walnoten
  • boter om de cakevorm in de vetten

Ingrediëntenwijzer: baksoda, vanille-extract

Benodigdheden

  • cakevorm 25 cm
  • mengkom
  • mixer
  • steelpannetje
  • keukenweegschaal
  • bakkwast

Bereiden

20 minuten
60 – 65 minuten

  1. Verwarm de over voor op 180°C. Gebruik bij een heteluchtoven alleen onder- en bovenwarmte. Plaats het rooster onder het midden van de oven.
  2. Vet de cakevorm met een bakkwast goed in met boter.
  3. Smelt de roomboter in een steelpannetje op een laag vuur.
  4. Mix de gesmolten boter met de basterdsuiker in een mengkom.
  5. Voeg de eieren toe en mix tot een gladde substantie.
  6. Meng de yoghurt en het vanille-extract door het beslag.
  7. Pel de bananen en prak ze met een stevige vork.
  8. Mix de geprakte bananen goed door het beslag. Het hoeft geen glad beslag te worden, er mogen klontjes banaan in zitten.
  9. Voeg bloem, baksoda, zout en kaneel toe en meng door het beslag. Dit kan naar keuze met de mixer of met een pollepel.
  10. Hak of breek de walnoten in grove stukken en schep door het beslag.
  11. Giet het beslag in de cakevorm en bak het bananenbrood 60 tot 65 minuten in de oven.

Tips

  • Bij bakken in een heteluchtoven wordt de cakekorst minder krokant. Gebruik daarom de ovenstand met alleen onder- en bovenwarmte.
  • Bak de cake laag in de oven. Zo wordt de onderkant van de cake goed droog en de bovenkant niet te donker.

Inspiratiebron: Sally’s baking addiction

1 gedachte over “Bananenbrood”

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *