Enchilada’s

Enchilada’s gevuld met groenten en zwarte bonen, overgoten met pittige zelfgemaakte enchiladasaus en gesmolten cheddar.

vegetarische enchilada's

Ingrediënten

4 porties

  • zelfgemaakte enchiladasaus
  • 1 rode ui
  • 2 paprika’s (rood/oranje/geel)
  • 1 broccoli (circa 400 g)
  • 1 el olijfolie
  • ¼ tl zout
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • ¼ tl kaneel
  • 100 g babyspinazie
  • 400 g zwarte bonen in blik
  • 150 g geraspte cheddar
  • 8 meergranen tortilla wraps
  • 15 g verse koriander
  • 200 g crème fraîche
  • ¼ limoen

Ingrediëntenwijzer: cheddar

Voorbereiden

15 minuten
minimaal 1 uur

Maak de enchiladasaus volgens dit recept en laat de saus minimaal 1 uur afkoelen en indikken.

Bereiden

40 minuten
20 minuten

  1. Snipper de ui en snij de paprika’s in stukjes. Snij de roosjes van de broccoli in kwarten of kleiner, zodat ze straks goed in de wraps kunnen worden gerold.
  2. Verwarm de olijfolie in een hapjespan met deksel. Fruit de ui met het zout circa 5 minuten in de olie.
  3. Voeg de paprika en broccoli toe. Bak deze al roerend enkele minuten mee.
  4. Doe de deksel op de hapjespan en het vuur zacht. Laat de groenten zo 6 tot 8 minuten garen en roer af en toe om, totdat de broccoli mooi glanst en goudgele randjes heeft.
  5. Meng de komijn en kaneel door de groenten. Voeg daarna de spinazie toe en laat dit al roerend slinken.
  6. Laat intussen de zwarte bonen uitlekken. Haal de pan van het vuur en meng de zwarte bonen door de groenten.
  7. Meng 3 eetlepels enchiladasaus en 30 gram cheddar door de groenten tot de kaas is gesmolten.
  8. Verwarm de oven voor op 200°C (of 180°C bij een heteluchtoven). Vet een ovenschaal van 20 x 30 cm in met olijfolie.
  9. Besmeer de bodem en wanden van de ovenschaal met ongeveer ⅓ deel van de enchiladasaus.
  10. Maak één voor één de enchilada’s door het groentemengsel in de tortilla wraps te rollen. Leg de enchilada’s naast elkaar in de met saus bedekte ovenschaal.
  11. Verdeel de rest van de saus over de enchilada’s. Doe daarbij geen saus over de uiteinden van de enchilada’s.
  12. Strooi de rest van de cheddar over de enchilada’s.
  13. Zet de schaal in de over en bak de enchilada’s in 20 minuten gloeiend heet.
  14. Maak intussen de crème fraîche om bij de enchilada’s te serveren. Snij hiervoor de koriander grof en meng samen met het sap van de limoen door de crème fraîche.

Bewaren

Je kunt de enchilada’s perfect meerdere dagen eten. Gebruik in dat geval kleine ovenschalen (circa 12 x 20 cm) waarin 2 enchilada’s passen en rol en bak alleen de enchilada’s die je direct gaat eten. Dus stap 8 t/m 13 van de bereiding doe je per dag voor de enchilada’s die je dan gaat eten.

vegetarische enchilada's in grote ovenschaal
vegetarische enchilada's in kleine ovenschaal

Inspiratiebron: Cookie + Kate

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *