De zoete mango combineert perfect met de kruidige curry van kikkererwten. De naan erbij maakt het helemaal af.
Ingrediënten
3 porties
- 600 g kikkererwten in blik (1 groot + 1 klein blik)
- 2 rode uien
- 1 el kokosolie
- 1 komkommer
- 55 g milde curry kruidenpasta
- 400 g tomatenblokjes
- 200 ml kokosmelk
- 1 mango
- 4 mini naan naturel
Milde curry kruidenpasta is er van slechts één merk en dat is Patak’s. De wat merkwaardige hoeveelheid die in dit recept wordt gebruikt, is precies een derde deel van een potje.
Let op dat dit een recept is voor 3 porties. Oorspronkelijk is het recept voor 4 porties met 800 g kikkererwten, maar dat zijn naar verhouding veel kikkererwten. Voor 3 porties zit er 1 mini naan teveel in de verpakking, maar die komt altijd wel op.
Ingrediëntenwijzer: kokosolie, kokosmelk
Benodigdheden
- wok
- vergiet
Bereiden
25 minuten
- Stort de kikkererwten in een vergiet. Spoel ze goed af met koud water en laat ze uitlekken.
- Snipper de uien. Verhit de kokosolie in een wok en fruit de uien ongeveer 2 minuten.
- Doe de kikkererwten bij de uien en bak ze een minuut of 5 op een middelhoog vuur.
- Snij intussen de komkommer in de lengte doormidden. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snij de komkommer in blokjes.
- Meng de curry kruidenpasta door de kikkererwten en bak ongeveer 2 minuten mee.
- Doe de komkommer in de wok en bak zo’n 2 minuten mee.
- Voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe aan de curry. Breng aan de kook en zet het vuur dan laag.
- Verwarm de oven voor, volgens de instructies op de verpakking van de naan.
- Schil de mango en snij deze in blokjes.
- Voeg de mango toe aan de curry en laat deze ongeveer 5 minuten mee pruttelen.
- Bak intussen de naan in de oven.
Bewaren
De curry kan afgedekt in de koelkast worden bewaard. Bak alleen de naan die je gaat eten en bewaar de rest zo goed mogelijk afgesloten in de originele verpakking.
Warm de curry op in een kookpan en laat deze sudderen onder een deksel op een laag vuur. Bak intussen de naan in de oven. Je kunt de curry ook in de magnetron opwarmen, maar dan worden de kikkererwten wat zompig.
Inspiratiebron: Allerhande