Koreaanse stoofpot met kimchi

Kimchi is een explosie van smaak en daardoor zeer geschikt voor vegetarische gerechten. Deze Koreaanse stoofpot met kimchi staat al binnen een halfuur op tafel.

Koreaanse stoofpot met kimchi

Ingrediënten

3 porties

  • 2 rode uien
  • 150 g oesterzwammen
  • 400 g linzen in blik
  • 600 ml water
  • 1 blokje paddenstoelenbouillon
  • 1 el arachideolie
  • ¼ tl zout
  • 2 tl donkere miso
  • 1 tl gochujang
  • 1 pot kimchi (385 g)
  • 3 tl suiker
  • 1 tl sojaolie
  • 250 g noedels naar keuze
  • 1 bosje bosuien

Benodigdheden

  • braadpan
  • kookpan
  • vergiet
  • eetkommen of diepe borden

Bereiden

25 minuten

  1. Snij de rode uien in halve ringen. Snij de oesterzwammen in grove repen.
  2. Doe de linzen in een vergiet en spoel ze af onder koud kraanwater. Laat de linzen goed uitlekken.
  3. Kook het water en laat het bouillonblokje er in oplossen.
  4. Verhit de olie in een braadpan. Fruit de uien met het zout ongeveer 3 minuten in de olie.
  5. Voeg de gesneden oesterzwammen toe en bak een minuut of 3 mee.
  6. Roer de miso en gochujang door de groenten en bak een minuutje zachtjes mee.
  7. Voeg de complete inhoud van de pot kimchi toe, inclusief vocht.
  8. Voeg de linzen toe. Spoel het vergiet schoon om straks ook voor de noedels te kunnen gebruiken.
  9. Giet de bouillon erbij en breng de stoofpot aan de kook.
  10. Meng de suiker en sojaolie door de stoofpot. Doe de deksel op de pan en laat op een laag vuur zachtjes pruttelen.
  11. Kook intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  12. Snij tijdens het koken van de noedels de bosuien in ringetjes.
  13. Giet de noedels af en verdeel ze over 3 eetkommen. Schep vervolgens de stoofpot over de noedels. Strooi de bosuienringen over de stoofpot.

Bewaren

  • Kook alleen de noedels die direct wordt gegeten.
  • Bewaar de stoofpot en de bosuienringen apart van elkaar in afgesloten bewaarbakken in de koelkast.
  • De stoofpot kan in een gewone kookpan worden opgewarmd. Kook intussen de noedels en voeg alles samen zoals beschreven in stap 13.

Inspiratiebron: Vegan East

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *