Kimchi is een explosie van smaak en daardoor zeer geschikt voor vegetarische gerechten. Deze Koreaanse stoofpot met kimchi staat al binnen een halfuur op tafel.

Ingrediënten
3 porties
- 2 rode uien
- 150 g oesterzwammen
- 400 g linzen in blik
- 600 ml water
- 1 blokje paddenstoelenbouillon
- 1 el arachideolie
- ¼ tl zout
- 2 tl donkere miso
- 1 tl gochujang
- 1 pot kimchi (385 g)
- 3 tl suiker
- 1 tl sojaolie
- 250 g noedels naar keuze
- 1 bosje bosuien
Benodigdheden
- braadpan
- kookpan
- vergiet
- eetkommen of diepe borden
Bereiden
25 minuten
- Snij de rode uien in halve ringen. Snij de oesterzwammen in grove repen.
- Doe de linzen in een vergiet en spoel ze af onder koud kraanwater. Laat de linzen goed uitlekken.
- Kook het water en laat het bouillonblokje er in oplossen.
- Verhit de olie in een braadpan. Fruit de uien met het zout ongeveer 3 minuten in de olie.
- Voeg de gesneden oesterzwammen toe en bak een minuut of 3 mee.
- Roer de miso en gochujang door de groenten en bak een minuutje zachtjes mee.
- Voeg de complete inhoud van de pot kimchi toe, inclusief vocht.
- Voeg de linzen toe. Spoel het vergiet schoon om straks ook voor de noedels te kunnen gebruiken.
- Giet de bouillon erbij en breng de stoofpot aan de kook.
- Meng de suiker en sojaolie door de stoofpot. Doe de deksel op de pan en laat op een laag vuur zachtjes pruttelen.
- Kook intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snij tijdens het koken van de noedels de bosuien in ringetjes.
- Giet de noedels af en verdeel ze over 3 eetkommen. Schep vervolgens de stoofpot over de noedels. Strooi de bosuienringen over de stoofpot.
Bewaren
- Kook alleen de noedels die direct wordt gegeten.
- Bewaar de stoofpot en de bosuienringen apart van elkaar in afgesloten bewaarbakken in de koelkast.
- De stoofpot kan in een gewone kookpan worden opgewarmd. Kook intussen de noedels en voeg alles samen zoals beschreven in stap 13.
Inspiratiebron: Vegan East