Pasta pesto met champignons en spinazie

De pasta pesto met kastanjechampignons en babyspinazie heeft een verrassend krokante bite door de kruidige notenpangrattato.

pasta pesto met kastanjechampignons, babyspinazie en notenpangrattato

Ingrediënten

2 porties

  • 25 g ongezouten amandelen
  • 50 g panko
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 tl olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode ui
  • 250 g kastanjechampignons
  • zwarte peper
  • 100 g babyspinazie
  • 2 salade-uitjes
  • 250 g verse tagliatelle
  • 65 g groene pesto
  • ½ limoen

Ingrediëntenwijzer: pesto

Bereiden

25 minuten

  1. Hak de amandelen grof en meng deze in een schaaltje met de panko en gedroogde tijm.
  2. Verhit 1 tl olijfolie in een koekenpan. Bak de amandelen, panko en tijm enkele minuten op een laag vuur. Schep of schud regelmatig om.
  3. Snij intussen de knoflook fijn. Maak in het midden van de koekenpan ruimte vrij om de knoflook 1 minuutje te apart bakken. Meng daarna de knoflook met de rest van de pangrattato. Haal van het vuur als de pangrattato goudgeel van kleur is.
  4. Snipper de ui en snij de champignons in kwarten.
  5. Verhit 1 tl olijfolie in een wok of hapjespan. Fruit de ui hierin ongeveer 2 minuten.
  6. Voeg de champignons toe in de pan en maal er zwarte peper over. Bak een minuut of 5 en roer regelmatig.
  7. Breng intussen een pan water aan de kook voor de tagliatelle en snij de salade-uitjes in ringen.
  8. Voeg de spinazie toe aan de champignons op hetzelfde moment dat de tagliatelle het kokend water ingaat. In 4 minuten is de spinazie geslonken en de tagliatelle beetgaar.
  9. Gooi de tagliatelle over in een vergiet en schud het water af. Dep de kookpan van binnen droog met keukenpapier.
  10. Doe de tagliatelle terug in de pan. Meng de salade-ui en pesto door de tagliatelle.
  11. Verdeel de tagliatelle over de borden. Verdeel de helft van de pangrattato over de tagliatelle, dan de champignons en spinazie en tot slot de rest van de pangrattato.
  12. Serveer met een kwart limoen op ieder bord om over de pasta uit te knijpen.

Bewaren

Kook alleen de tagliatelle die direct wordt gegeten. Bewaar de niet gebruikte groentemix, salade-ui en pangrattato apart van elkaar en afgedekt in de koelkast. Warm het groentemengsel op in een koekenpan tijdens het koken van de tagliatelle. Voer stap 9 t/m 12 van de bereiding uit wanneer de tagliatelle gaar is.

Inspiratiebron: Allerhande

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *