De pasta pesto met kastanjechampignons en babyspinazie heeft een verrassend krokante bite door de kruidige notenpangrattato.
Ingrediënten
2 porties
- 25 g ongezouten amandelen
- 50 g panko
- 1 tl gedroogde tijm
- 2 tl olijfolie
- 1 teen knoflook
- 1 rode ui
- 250 g kastanjechampignons
- zwarte peper
- 100 g babyspinazie
- 2 salade-uitjes
- 250 g verse tagliatelle
- 65 g groene pesto
- ½ limoen
Ingrediëntenwijzer: pesto
Bereiden
25 minuten
- Hak de amandelen grof en meng deze in een schaaltje met de panko en gedroogde tijm.
- Verhit 1 tl olijfolie in een koekenpan. Bak de amandelen, panko en tijm enkele minuten op een laag vuur. Schep of schud regelmatig om.
- Snij intussen de knoflook fijn. Maak in het midden van de koekenpan ruimte vrij om de knoflook 1 minuutje te apart bakken. Meng daarna de knoflook met de rest van de pangrattato. Haal van het vuur als de pangrattato goudgeel van kleur is.
- Snipper de ui en snij de champignons in kwarten.
- Verhit 1 tl olijfolie in een wok of hapjespan. Fruit de ui hierin ongeveer 2 minuten.
- Voeg de champignons toe in de pan en maal er zwarte peper over. Bak een minuut of 5 en roer regelmatig.
- Breng intussen een pan water aan de kook voor de tagliatelle en snij de salade-uitjes in ringen.
- Voeg de spinazie toe aan de champignons op hetzelfde moment dat de tagliatelle het kokend water ingaat. In 4 minuten is de spinazie geslonken en de tagliatelle beetgaar.
- Gooi de tagliatelle over in een vergiet en schud het water af. Dep de kookpan van binnen droog met keukenpapier.
- Doe de tagliatelle terug in de pan. Meng de salade-ui en pesto door de tagliatelle.
- Verdeel de tagliatelle over de borden. Verdeel de helft van de pangrattato over de tagliatelle, dan de champignons en spinazie en tot slot de rest van de pangrattato.
- Serveer met een kwart limoen op ieder bord om over de pasta uit te knijpen.
Bewaren
Kook alleen de tagliatelle die direct wordt gegeten. Bewaar de niet gebruikte groentemix, salade-ui en pangrattato apart van elkaar en afgedekt in de koelkast. Warm het groentemengsel op in een koekenpan tijdens het koken van de tagliatelle. Voer stap 9 t/m 12 van de bereiding uit wanneer de tagliatelle gaar is.
Inspiratiebron: Allerhande