Echte Surinaamse roti, maar dan vegetarisch. Met kruidige aardappelcurry, sperziebonen en natuurlijk een eitje.
Ingrediënten
4 porties
- 4 zelfgemaakte roti’s
- 800 g ongeschilde krielaardappelen
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 400 ml water
- 1 blokje groentebouillon
- 2 el arachideolie
- ½ tl zout
- 2 tl gemalen komijnzaad
- 2 el kerriepoeder
- 70 g tomatenpuree
- 4 eieren
- 600 g sperziebonen
- 2 tl sambal oelek
Ingrediëntenwijzer: sambal
Voorbereiden
45 minuten
Maak de roti’s volgens dit recept.
Bereiden
40 minuten
- Maak de schil van de krielaardappelen schoon. Snij de grotere exemplaren hapklaar, in twee of drie stukken.
- Snipper de uien en pers de knoflooktenen. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
- Kook het water en los de groentebouillon er in op.
- Verhit de olie in een braadpan. Fruit de uien ongeveer 3 minuten.
- Voeg de knoflook toe en bak ongeveer 1 minuut mee.
- Voeg zout, komijn, kerriepoeder en tomatenpuree toe en bak ongeveer 1 minuut mee.
- Doe de aardappelen in de braadpan en roer ze door de kruidenmix.
- Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Voeg ook de halve rode pepers toe. Stoof de aardappelcurry 20 minuten op een laag vuur, met de deksel op de pan.
- Kook intussen de eieren 8 minuten en kook de sperziebonen beetgaar. Zorg dat beide tegelijk klaar zijn met het stoven van de aardappelcurry.
- Verwarm intussen ook de zelfgemaakte roti’s in de oven op 100°C.
- Haal de eieren even door de curry en leg ze dan op de borden. Schep de sperziebonen en de sambal door de aardappelcurry en verdeel over de borden. Serveer de roti erbij.
Bewaren
De aardappelcurry en roti kunnen goed worden bewaard en opgewarmd, de sperziebonen en eieren niet. Kook daarom alleen de sperziebonen en eieren die je direct gaat eten. Per dag doe je dus stap 9, 10 en 11 terwijl je tegelijkertijd ook de aardappelcurry in een pannetje opwarmt en een paar minuten laat sudderen.
Tip: Als je de kooktijden goed op elkaar afstemt, kunnen de eieren en sperziebonen bij elkaar in één pan. De eieren schep je met een lepel uit de pan voor het afgieten van de sperziebonen.
Inspiratiebron: Allerhande