Thaise rode curry

Thaise rode curry met groenten is een vegetarische klassieker. Rijk van smaak met pure ingrediënten en in een handomdraai op tafel.

Thaise rode curry met groenten

Ingrediënten

2 porties

  • 150 g basmatirijst
  • 1 ui
  • 2 paprika’s (rood/oranje/geel)
  • 1 winterpeen
  • 1 courgette
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el geraspte verse gember
  • 2 tl kokosolie
  • 70 g rode curry kruidenpasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 tl donkere basterdsuiker
  • 2 tl tamari
  • ½ limoen

Let op dat rode curry kruidenpasta niet altijd vegetarisch is. Bij sommige merken is er garnalenpoeder of vissaus in verwerkt. De rode curry kruidenpasta van Fairtrade Original en Koh Thai zijn vegetarisch. Bovendien bevatten beide uitsluitend natuurlijke ingrediënten, zonder E-nummers. NIET vegetarisch zijn de rode curry kruidenpasta van Conimex en de huismerken van Jumbo en Albert Heijn.

Ingrediëntenwijzer: gember, kokosmelk, kokosolie, rijst, tamari, winterpeen

Bereiden

30 minuten

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit kan tijdens het bereiden van de Thaise rode curry.
  2. Snipper de ui. Snij de paprika’s in korte reepjes en snij de winterpeen en courgette in blokjes.
  3. Pers de knoflook. Schil en rasp de verse gember.
  4. Verhit de olie in een wok. Fruit de ui ongeveer 3 minuten.
  5. Voeg de knoflook en gember toe en bak 1 minuut mee.
  6. Voeg de overige groenten toe en bak ongeveer 5 minuten.
  7. Roer de rode curry kruidenpasta door de groenten en bak 1 minuut mee.
  8. Schenk de kokosmelk bij de curry en breng aan de kook.
  9. Voeg de basterdsuiker en de tamari toe. Pers de limoen uit boven de curry en roer alles goed door.
  10. Laat de curry zachtjes pruttelen tot de groenten beetgaar zijn. Dit kan het beste worden getest op een stukje winterpeen.

Bewaren

Bewaar de Thais rode curry en rijst apart van elkaar en afgedekt in de koelkast. Het is lekker om de rijst te bakken. Verhit hiervoor 1 tl kokosolie in een wok en bak de rijst rustig op een matig vuur. Bij te heet bakken kan de rijst hard en droog worden. Voeg 1 tl tamari en 1 tl sriracha toe om de gebakken rijst op smaak te brengen. Verhit intussen de curry in een kookpan en laat enkele minuten sudderen onder een deksel op een laag vuur.

Inspiratiebron: Cookie + Kate

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *