Vega gyros op flatbreads, met tomaten-uiensalsa, zoet puntpaprika en een frisse komkommersalade met munt en citroen.
Ingrediënten
2 porties
- ½ komkommer
- 7½ g verse munt
- ¼ citroen
- zwarte peper
- 1 rode ui
- 200 g tomato frito
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 rode puntpaprika
- 200 g kikkererwten in blik
- 1 el olijfolie
- 175 g vegetarische gyros
- 4 flatbreads
- 150 g yoghurt Griekse stijl
Ingrediëntenwijzer: paprikapoeder
Bereiden
20 minuten
- Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de vochtige kern met zaden. Snij de komkommer in blokjes en doe deze in een kom.
- Snij de munt grof en voeg toe aan de komkommer. Pers de citroen er boven uit en meng de komkommersalade. Maal er zwarte peper naar smaak bij.
- Verwarm de oven voor op 180°C (ongeacht type oven).
- Snipper de ui en meng in een kom met de tomato frito en gerookte paprikapoeder.
- Verwijder de top van de puntpaprika en peuter de zaden er zo goed als mogelijk uit zonder de puntpaprika te scheuren. Snij de puntpaprika dan met een groot mes in ringen en verwijder de laatste restjes zaadlijst uit die ringen.
- Spoel de kikkererwten af in een vergiet en laat ze uitlekken.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de gyros en kikkererwten ongeveer 5 minuten op een middelhoog vuur.
- Verwarm intussen de flatbreads 3 minuten in de oven.
- Leg de flatbreads opengevouwen op de borden. Smeer de tomaten-uiensalsa op de flatbreads. Schep de gyros erop en vervolgens de paprikaringen en komkommersalade. Serveer de yoghurt er los bij.
Bewaren
Verwarm alleen de flatbreads die direct worden gegeten. Bewaar de niet gebruikte vega gyros, tomaten-uiensalsa, komkommersalade en puntpaprika apart van elkaar en afgedekt in de koelkast.
Verhit 1 tl olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de vega gyros op een laag vuur. Verwarm intussen ook de flatbreads in de oven. Beleg de flatbreads zoals staat beschreven in stap 9 van de bereiding.
Inspiratiebron: Allerhande