Vegetarische chili

Het is pure magie wat er in de pan gebeurt. Louter groenten en specerijen versmelten tot de kenmerkende volle smaak van chili. Vegetarische chili.

vegetarische chili

Ingrediënten

4 porties

  • 1 rode ui
  • 2 paprika’s (rood/oranje/geel)
  • 1 winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 tl olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • 1 el chilipoeder
  • 2 tl gemalen komijnzaad
  • 1½ tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 2 tl sambal oelek
  • 70 g tomatenpuree
  • 400 g tomatenblokjes
  • 800 g bonen in blik (bv zwarte bonen en groene kidneybonen)
  • 1 blokje groentebouillon
  • 250 ml water

Ingrediëntenwijzer: paprikapoeder, sambal, winterpeen

Bereiden

40 minuten

  1. Snij de ui, paprika’s, winterpeen en bleekselderij in stukken.
  2. Verhit de olijfolie in een flinke braadpan en bak hierin de gesneden groenten 6 tot 8 minuten. Roer af en toe door.
  3. Pers de knoflook en bak deze al roerend 1 minuut mee.
  4. Voeg de chilipoeder, komijn, paprikapoeder en oregano toe en bak al roerend 1 minuut mee.
  5. Meng de sambal en tomatenpuree door de groenten.
  6. Voeg de tomatenblokjes en uitgelekte bonen toe.
  7. Kook het water en los er de groentebouillon in op. Schenk dit bij de chili.
  8. Laat de chili op een laag vuur ongeveer 10 minuten pruttelen en roer af en toe door.

Bijgerechten

Vegetarische chili wordt helemaal een feest met wat kleine bijgerechten. Sowieso mogen tortillachips niet ontbreken. Andere lekkere aanvullingen zijn pico de gallo en crème fraîche met koriander en limoen.

Bewaren

Na een dag bewaren wordt de smaak van de chili alleen maar beter. Alleen al daarom wil je meer maken dan je in één keer op kunt. In de koelkast kun je de chili tot 4 dagen bewaren. De chili kan ook goed worden ingevroren.

Verwarm de chili in een pannetje op het vuur en laat enkele minuten zachtjes borrelen onder een deksel.

Inspiratiebron: Cookie + Kate

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *