Vegetarische nasi goreng

Kruidige vegetarische nasi goreng met een bonte mix van bijgerechten: pindasaus, atjar, seroendeng, cassavekroepoek en een gebakken ei.

vegetarische nasi goreng

Ingrediënten

4 porties

Ingrediëntenwijzer: rijst, sambal

Voorbereiden

10 minuten
minimaal 2 uur

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (zie ook de tips voor het koken van rijst). Laat de rijst ongeveer 30 minuten afkoelen op kamertemperatuur en zet daarna nog minimaal anderhalf uur afgedekt in de koelkast.

Bereiden

50 minuten

  1. Meng de nasikruiden.
  2. Maak de pindasaus en haal van het vuur wanneer deze klaar is.
  3. Verhit 1 el olie in een wok. Bak de nasigroente ongeveer 4 minuten op een middelhoog vuur, totdat de groente glazig wordt.
  4. Roer de nasikruiden door de groente en bak 1 minuut mee.
  5. Haal de wok van het vuur. Hevel de groente over naar een kom en maak de binnenkant van de wok schoon met keukenpapier. Doe dat voorzichtig, want de wok is nog heet.
  6. Zet de wok terug op het vuur en verhit 1 el olie in de wok. Bak de rijst al scheppend ongeveer 5 minuten op een laag tot middelhoog vuur.
  7. Kluts intussen in een beker 2 eieren met ¼ tl zout.
  8. Schuif de rijst naar één helft van de wok en verhit 2 tl olie in de andere helft.
  9. Bak de geklutste eieren continu roerend in de olie naast de rijst tot ze net aan gaar zijn. Meng het ei dan door de rijst.
  10. Voeg de ketjap toe en meng door de rijst totdat deze egaal van kleur is. Doe vervolgens hetzelfde met de sambal.
  11. Roer de nasigroente door de rijst. Laat de nasi zachtjes doorbakken op een laag vuur.
  12. Verwarm intussen de pindasaus op een laag vuur.
  13. Verhit 4 tl olie in een koekenpan en bak hierin de overige 4 eieren, met zout en gemalen zwarte peper naar smaak.
  14. Verdeel de nasi en gebakken eieren over de borden. Serveer er de pindasaus, atjar, seroendeng en cassavekroepoek bij.

Bewaren

Bak alleen de eieren die je dezelfde dag gaat eten. Bewaar de nasi en de pindasaus apart van elkaar afgedekt in de koelkast.

Verhit 1 tl olie in een wok en bak de vegetarische nasi rustig op een matig vuur. Bij te heet bakken kan de rijst hard en droog worden. Verwarm intussen de pindasaus en bak de eieren, zoals in stap 12 en 13 van de bereiding.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *