Vegetarische Singapore noedels

Singapore noedels is echt Aziatisch street food. Door de kruidige kerrie smaakt het ook heerlijk als vegetarisch gerecht.

vegetarische Singapore noedels

Ingrediënten

2 porties

  • 125 g mihoen
  • 1 kleine winterpeen (circa 100 g)
  • 1 rode paprika
  • 5 bosuitjes
  • 125 g sugar snaps
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl madras curry poeder
  • 1 tl chilivlokken
  • ½ tl kurkuma
  • 2 eieren
  • ¼ tl zout
  • 2 el + 1 tl arachideolie
  • 2 tl mirin
  • 1 tl agavesiroop
  • 1 tl sojasaus

Ingrediëntenwijzer: winterpeen

Benodigdheden

  • wok
  • koekenpan
  • vergiet

Voorbereiden

30 – 45 minuten

  1. Laat de mihoen 30 tot 45 minuten weken in een ruime bak koud water.
  2. Snij intussen de peen, paprika en bosuitjes in dunner reepjes.
  3. Snij de rode ui in halve ringen en pers de knoflook.
  4. Zet de madras curry poeder, chilivlokken en kurkuma klaar in een kommetje.
  5. Klop de eieren met het zout. Verhit 1 tl olie in de koekenpan en bak hierin een omelet. Snij de omelet in reepjes.
  6. Laat de mihoen uitlekken in een vergiet. Knip de mihoen met een schaar in slierten van zo’n 15 tot 20 cm.

Bereiden

10 minuten

  1. Verhit 2 el olie in de wok. Bak de knoflook 10 tot 15 seconden op een middelhoog vuur.
  2. Voeg de peen, paprika en sugar snaps toe en de helft van de uien en bosuien. Bak de groenten ongeveer 1 minuut.
  3. Meng de kruiden, mirin en agavesiroop door de groenten en bak zo’n 30 seconden mee.
  4. Doe de mihoen bij de groenten in de wok. Schep alles goed door elkaar met 2 pollepels. Bak al scheppend 3 tot 4 minuten totdat de noedels goed dampen. Voeg eventueel kleine beetjes water toe als het wat aan de bodem kleeft.
  5. Voeg de sojasaus en omeletreepjes toe en bak ongeveer 1 minuut.
  6. Haal de noedels van het vuur en meng de andere helft van de uien en bosuien erdoor.

Inspiratiebron: The Woks of Life

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *