Singapore noedels is echt Aziatisch street food. Door de kruidige kerrie smaakt het ook heerlijk als vegetarisch gerecht.

Ingrediënten
4 porties
- 250g mihoen
- 1 winterpeen
- 1 rode paprika
- 1 prei
- 250 g sugar snaps
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 1½ el kerriepoeder
- 2 tl chilivlokken
- 1 tl kurkuma
- 4 eieren
- ½ tl zout
- arachideolie
- 1 el mirin
- 2 tl agavesiroop
- 2 tl sojasaus
- chili-olie
Ingrediëntenwijzer: winterpeen
Benodigdheden
- wok
- grote koekenpan
- vergiet
Voorbereiden
30 – 45 minuten
- Laat de mihoen 30 tot 45 minuten weken in een ruime bak koud water.
- Snij intussen de peen, paprika en prei in dunner reepjes.
- Snij de rode ui in halve ringen en pers de knoflook.
- Zet de kerriepoeder, chilivlokken en kurkuma klaar in een kommetje.
- Klop de eieren met het zout. Verhit 2 tl olie in de koekenpan en bak hierin een omelet. Snij de omelet in reepjes.
- Laat de mihoen uitlekken in een vergiet. Snij de mihoen in slierten van zo’n 15 tot 20 cm.
Bereiden
10 minuten
- Verhit 2 el olie in de wok. Bak de knoflook 10 tot 15 seconden op een middelhoog vuur.
- Voeg de peen, paprika en sugar snaps toe en de helft van de uien en prei. Bak de groenten ongeveer 1 minuut.
- Roer de kruiden, mirin en agavesiroop door de groenten en bak zo’n 30 seconden mee.
- Doe de mihoen bij de groenten in de wok. Schep alles goed door elkaar met 2 pollepels. Bak al scheppend 3 tot 4 minuten totdat de noedels goed dampen. Voeg eventueel kleine beetjes water toe als het wat aan de bodem kleeft.
- Voeg de sojasaus en omeletreepjes toe en bak ongeveer 1 minuut.
- Haal de noedels van het vuur en meng de andere helft van de uien en prei erdoor.
- Serveer chili-olie bij de Singapore noedels, om naar smaak toe te voegen.
Inspiratiebron: The Woks of Life