Singapore noedels is echt Aziatisch street food. Door de kruidige kerrie smaakt het ook heerlijk als vegetarisch gerecht.
Ingrediënten
2 porties
- 125 g mihoen
- 1 kleine winterpeen (circa 100 g)
- 1 rode paprika
- 5 bosuitjes
- 125 g sugar snaps
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 2 tl madras curry poeder
- 1 tl chilivlokken
- ½ tl kurkuma
- 2 eieren
- ¼ tl zout
- 2 el + 1 tl arachideolie
- 2 tl mirin
- 1 tl agavesiroop
- 1 tl sojasaus
Ingrediëntenwijzer: winterpeen
Benodigdheden
- wok
- koekenpan
- vergiet
Voorbereiden
30 – 45 minuten
- Laat de mihoen 30 tot 45 minuten weken in een ruime bak koud water.
- Snij intussen de peen, paprika en bosuitjes in dunner reepjes.
- Snij de rode ui in halve ringen en pers de knoflook.
- Zet de madras curry poeder, chilivlokken en kurkuma klaar in een kommetje.
- Klop de eieren met het zout. Verhit 1 tl olie in de koekenpan en bak hierin een omelet. Snij de omelet in reepjes.
- Laat de mihoen uitlekken in een vergiet. Knip de mihoen met een schaar in slierten van zo’n 15 tot 20 cm.
Bereiden
10 minuten
- Verhit 2 el olie in de wok. Bak de knoflook 10 tot 15 seconden op een middelhoog vuur.
- Voeg de peen, paprika en sugar snaps toe en de helft van de uien en bosuien. Bak de groenten ongeveer 1 minuut.
- Meng de kruiden, mirin en agavesiroop door de groenten en bak zo’n 30 seconden mee.
- Doe de mihoen bij de groenten in de wok. Schep alles goed door elkaar met 2 pollepels. Bak al scheppend 3 tot 4 minuten totdat de noedels goed dampen. Voeg eventueel kleine beetjes water toe als het wat aan de bodem kleeft.
- Voeg de sojasaus en omeletreepjes toe en bak ongeveer 1 minuut.
- Haal de noedels van het vuur en meng de andere helft van de uien en bosuien erdoor.
Inspiratiebron: The Woks of Life